Kaj Larsson, evenemangsansvarig i IFK Värnamo, gläds åt beskedet.

Vinna eller försvinna för IFK Värnamo

Uppdaterad
Publicerad

Idag, söndag, klockan 14.30 är det dags för returmötet mellan IFK Värnamo och Syrianska FC. Värnamo måste vinna med minst två mål för fortsatt spel i Superettan nästa säsong.

Efter den tunga förlusten i den första matchen finns ingen annan utväg än en seger för IFK Värnamo.

– Vi tänker naturligtvis att vi ska vinna matchen, det finns inget annat, säger klubbens ordförande Kaj Larsson.

Ekonomiskt viktig

Om det skulle gå illa och bli en förlust för IFK Värnamo innebär det nedflyttning till division ett. Detta skulle innebära stora ekonomiska förluster för klubben och Kaj Larsson förklarar att de i så fall kommer tvingas dra ner på kostnader. Detta på grund av att de kommer förlora bidraget från Svensk elitfotboll vid nedflyttning.

Förutsättningarna:

Vid oavgjort tar Syrianska platsen i Superettan, om IFK vinner med 1-0 blir det förlängning och eventuella straffar. IFK tar superettaplatsen vid vinst med 2-0 men 2-1 räcker inte då går Syrianska vidare på grund av mål gjorda på bortaplan.

En annan kvalmatch till Superettan spelas även i eftermiddag där Varberg möter Oskarshamn på hemmaplan samma tid. Oskarshamn vann den första matchen med 4-2. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.