Foto: SVT

Inget spel på Stadsparksvallen i helgen för J-Södra

Uppdaterad
Publicerad

Det blir ingen hemmapremiär för Jönköpings Södra på Stadsparksvallen på lördag. Planen är helt enkelt inte spelbar. Det står klart efter en inspektion av experter på tisdagseftermiddagen.

Det är den sena våren som ställer till det för fotbollen. Under tisdagen besökte en delegation med folk från förbundet, kommunen och Jönköpings Södra Stadsparksvallen och kunde konstatera att planen inte är i skick för match.

– Det kommer inte bli spel här på lördag, det är helt omöjligt. Vi delar den uppfattningen, säger Sebastian Lagrell på Jönköpings Södra till SVT Nyheter Jönköping.

Fortfarande tjäle

Experter har granskat gräsets slitstyrka ur olika synvinklar. På delar av planen är det fortfarande tjäle i marken.

– Planen är långt ifrån att klara hållfasthetskraven.

Det är ännu inte klart om matchen flyttas till reservarenan i Borås, eller helt enkelt skjuts upp till ett senare datum.

Vill skjuta på speldatumet

– Vi skulle vilja skjuta upp matchen till en bit in i maj månad, men det är upp till motståndarlaget Landskrona att godkänna. Det beskedet hoppas vi få under kvällen, säger Sebastian Lagrell.

Vad tror ni om nästkommande hemmamatch?

– Den är den 22 april, och då hoppas vi det ska vara spelbart.

Väntar på besked om Värnamo

IFK Värnamo har sin första hemmamatch på tisdag nästa vecka, men besked om hur det går med den matchen kommer först under onsdagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.