Foto: SVT

Inget bad på Brunstorp i sommar

Uppdaterad
Publicerad

Kommunledningen har efter möte med berörda förvaltningar beslutat att hålla Brunstorpsbadet stängt i sommar. Orsaken är att badet läcker stora mängder vatten och måste renoveras.

– Vi ser tyvärr ingen annan lösning. Badet är i så dåligt skick att det krävs en ordentlig renovering och det hinner vi inte med innan sommaren, förklarar kommunalrådet Carin Berggren (M) i ett pressmeddelande.

Läckande rör

I vintras konstaterade kommunen att badet läcker upp mot tio kubikmeter vatten per dygn. Läckan har trots att kommunen lagt ner ett stort jobb inte kunnat hittas. Tekniska kontoret har nu kommit fram till att det krävs en genomgripande renovering av rör, elarbeten och läktare. Även marken runt bassängområdet behöver göras i ordning.

– Jag vill poängtera att det inte finns några tankar på att avveckla Brunstorpsbadet. I måndags fick vi en detaljerad beskrivning från tjänstemännen av vilka åtgärder som krävs. Utifrån den kommer vi nu att bereda frågan politiskt och ta ställning till hur vi går vidare, säger Carin Berggren.

Viktigt bad

Även oppostionsrådet Mona Forsberg (S) vill poängtera att badet, som byggdes 1968, är viktigt.

– Brunstorpsbadet betyder mycket för många kommuninvånare sommartid och spelar också en viktig funktion för simundervisningen. Nu undersöker vi hur vi bäst går vidare för att göra de förbättringar som krävs. Vi återkommer med ett besked så snart vi vet, säger hon.

Kommunens övriga två tempererade utomhusbad, Attarpsbadet i Bankeryd och Kumlabybadet på Visingsö, kommer att hålla öppet som vanligt i sommar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer