Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet hör du Caroline Törnblad, chef för möten och evenemang på Destination Jönköping, kommentera Dreamhacks Stockholmsflytt. Foto: Mikael Fritzon / TT

Inget Dreamhack i Jönköping nästa höst

Uppdaterad
Publicerad

Det blir inget Dreamhack på Elmia i Jönköping nästa höst. I stället arrangeras festivalen i Stockholm den 22-24 november.

Nästa år fyller Dreamhack 30 år. Dreamhack började som en LAN-festival på 1990-talet och i 22 år har festivalen haft sina två största festivaler varje år i Jönköping.

– Vi har gjort allt vi kan för att få ha kvar Dreamhack här, säger Caroline Törnblad, chef för möten och evenemang på Destination Jönköping.

I klippet ovan berättar hon mer

Nu väljer arrangören att flytta festivalen och lägga en av datorfestivalerna på Stockholmsmässan nästa höst.

– Att ta Dreamhack till Stockholm är speciellt för mig personligen. Gaming hör hemma i Stockholm och vi vill bidra till och utveckla den unika kulturen som gör spelvärlden i staden så speciell, säger Shahin Zarrabi, VP of Festivals på ESL FACEIT Group i ett pressmeddelande.

Dreamhack Summer 2024 kommer dock att arrangeras i Jönköping den 14-16 juni.

– Dreamhack summer är ju hur allt startade så vi är glada för att det kommer arrangeras här även nästa år, säger Caroline Törnblad.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Förra veckan arrangerades Dreamhack Winter i Jönköping, kanske för sista gången. Foto: Erika Landt

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.