Inget förlängt provborrningstillstånd

Publicerad

Idag beslutade Jönköpings kommun att det inte vill att Östergötlands Länsstyrelse ska förlänga Tasman Metals provborrningstillstånd i Norra Kärr.

Miljöprövningsdelegationen vid Länsstyrelsen Östergötland har bett om kommunens åsikt var gäller om Tasman Metal ska få förlängt provborrningstillstånd eller inte. Idag beslutade kommunstyrelsen att kommunen är emot ett förlängt tillstånd.

Det moderata kommunalrådet Carin Berggren föreslog att tillståndet skulle förlängas men hennes förslag blev nerröstat till förmån för oppositionens förslag att inte förlänga tillståndet. Mona Forsberg menar att företaget har haft god tid på sig att provborra och att det inte finns någon anledning att förlänga tillståndet.

Nu är det upp till Länsstyrelsen i Östergötland att fatta ett beslut i ärendet där de kommer att väga in kommunens yttrande.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.