Inget SD-möte med Somaliska föreningen

Uppdaterad
Publicerad

Jimmie Åkesson vill träffa Forserumsbor, och skriver i ett pressmeddelande ”att han inte köper den svartvita rapportering som media gett från Forserum”.

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson kommer till Forserum idag, trots att kommunledningen i Nässjö avrått honom.

Men Sverigedemokraternas pressekreterare Linus Bylund berättar att Åkessons planerade möte med Somaliska föreningen på föreningens initiativ har skjutits på framtiden. Enligt Linus Bylund fanns det ingen lämplig person som kunde representera Somaliska föreningen.

”Somaliernas syn har kommit fram”
-Det är ändå viktigt att vi får tala med Forserumsbor och höra deras syn på den senaste tidens händelser, säger Linus Bylund till SVT Smålandsnytt.

Han menar att det inställda mötet inte är någon stor förlust, eftersom somaliernas syn på händelserna har kommit fram i medierapporteringen.

Köper inte medias bild
Jimmie Åkesson själv skriver i ett pressmeddelande att medias rapportering från Forserum har varit svartvit.

-Jag köper inte denna bild. Saker är ytterst sällan svartvita utan sanningen brukar snarare vara både svart och vit. I fallet Forserum har debatten gått fullständigt överstyr, skriver han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Utsatta somalier i Forserum

Mer i ämnet