Bristen på tåg gör att turer måste ställas in. Foto: SVT

Inställda tågturer i höst

Publicerad

Höglandet drabbas när Länstrafikens brist på fordon nu gör att turer måste ställas in. Inga tåg kommer att gå mellan Eksjö och Nässjö i höst.

Jönköpings länstrafik har under en längre tid brottats med problem gällande tågtrafiken. Och för att säkerställa det nödvändiga fordonsunderhållet väljer man att dra in persontrafiken mellan Eksjö och Nässjö på Nässjö-Oskarshamns järnväg i höst, skriver Smålands-Tidningen.

– Det finns helt enkelt inte tåg så det räcker för att trafikera den sträckan. Samtidigt är förbindelserna med buss mellan Eksjö och Nässjö bra. För resenärerna är möjligheterna att ta sig mellan de båda städerna fortsatt goda, säger Erik Andersson på Länstrafiken till tidningen.

Tidig tur med buss

Sträckan befolkas idag av många pendlare som både åker tåg och buss till och från sina arbeten på Höglandet och i Vätterbyggden. Det går bland annat ett par direkttåg från Eksjö till Jönköping på morgonen. Och, enligt Smålands-Tidningen, är meningen att det ska blir någon ersättningstur med buss tidigt på morgonen när tågtrafiken ställs in.

Fler turer dras in

I och med att Länstrafiken har sparkrav på sig kommer ytterligare förändringar att göras i tidtabellerna till hösten.

– Vi väljer att spara på turer där antalet resenärer är få. Helgtrafiken på sträckan Eksjö-Nässjö via Anneberg (321) och Nässjö-Bodafors (312) dras in i augusti, berättar Erik Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.