Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Därför ställs tågtrafiken mellan Värnamo-Halmstad in till lördagskväll och vad ska man som trafikant tänka på – hör Göran Holmberg, från Trafikverket, berätta. Foto: SVT

Inställda tåg mellan Värnamo – Halmstad

Uppdaterad
Publicerad

Stormen Babet drar in över södra Sverige och orsakar stora problem i kollektivtrafiken. Tågen mellan Värnamo – Halmstad ställs in från fredag 15.00 till lördag klockan 19.00.

Trafikverket uppger att det på vissa håll kan blåsa upp till 30 sekundmeter.

– När det är såhär blåsigt är det inte säkert att tågbolagen sätter in ersättningsbussar, säger Felicia Danielsson pressansvarig på Trafikverket.

Jönköpings länstrafik arbetar däremot med att sätta in ersättningsbussar för alla inställda tåg.

– SJ jobbar febrilt med att lösa situationen. Samtliga inställda tåg på sträckan under fredagen kommer att ersättas med buss, säger Zacharias Danielsson kommunikatör JLT.

Är det farligt för bussarna att köra?

– De kör ju på vanlig väg, just sträckan för tåg är avstängd för risk för fallande träd. Bussarna är inte påverkade på samma sätt utan de är säkrare, säger Zacharias Danielsson kommunikatör JLT.

Alla resenärer uppmanas att kolla på kollektivtrafikens hemsida för att hålla sig uppdaterade kring avgångar. Enligt JLT är planen att alla inställda tåg ska ersättas med buss.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.