I höst blir det många tävlingar att välja på i Jönköping län. Hör Kjell Hillblom, som är med och arrangerar två tävlingar, berätta mer. Foto: TT/SVT

Intensiv tävlingshöst för länsborna när restriktionerna lättar

Uppdaterad
Publicerad

Under pandemin har i stort sett alla tävlingar varit inställda men nu när det lättas på restriktionerna är både deltagare och arrangörer sugna på att dra igång. Det innebär att hösten i Jönköpings län blir hektisk för den som vill vara med i tävlings- eller motionslopp.

Mellan augusti och oktober finns det flera tävlingar att anmäla sig till, allt från löparrundor till Ironman och Vätternrundan. En av länets arrangörer är Wärnamo SK.

– Det är roligt samtidigt som vi kommer konkurrera med varandra. Sedan är ju loppen en viktig inkomstkälla både för vår klubb och andra klubbar, säger Kjell Hillblom som är med och arrangerar två tävlingar i Värnamo i höst.

Ett annat stort lopp, där arrangören fått många frågor om det verkligen blir av, är Jönköping marathon. Och inriktningen är att det loppet kommer att genomföras den 14 augusti.

Hör Kjell Hillblom berätta mer om tankarna kring deras tävlingar i klippet ovan

Exempel på tävlingar i länet under hösten

Hunsnäsen runt, Eksjö (ersätter stadsloppet)

Jönköping Marathon

Hammarrunda, Norrahammar

Landsjön runt, Kaxholmen

Vätternrundan

Ironman, Jönköping

John Bauer Trail run, Huskvarna

Wärnamomilen och Terräng-DM, Värnamo

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.