Landslagsforwarden Isac Brännström i matchen mot Finland i februari. Nu återvänder han till HV71. Foto: Andreas Hillergren/TT

Isac Brännström återvänder till HV71

Uppdaterad
Publicerad

Landslagsforwarden Isac Brännström återvänder till HV71 efter fyra säsonger i Luleå Hockey.  Han skriver nu ett 3-årskontrakt med HV.

– En toppforward i SHL som visat klass både i ligan och i landslagströjan”, säger Kent Norberg, sportchef i HV71 i ett pressmeddelande från klubben.

Snart 25-årige Isac Brännström kom från Nässjö till HV71 redan 2013 och hockeygymnasiet på Sanda. Därefter blev det fyra säsonger i juniorlagen innan han lyftes upp och fick kontrakt med herrlaget 2017.

Tillbaka från Luleå

Två år senare lämnade Brännström för spel i Luleå Hockey, men nu är det alltså klart med en återkomst till HV71.

– Det känns fantastiskt och lite pirrigt att komma hem. Jag har ju vuxit upp med HV71 och varit ett stort HV-fan sedan jag varit liten så det är speciellt att få chansen att komma tillbaka, säger Isac Brännström.

Han säger att han vill försöka hjälpa HV71 att ta sig tillbaka till toppen. Kontraktet med Isac Brännström gäller i tre säsonger.

I klippet nedan hör du intervjun med Johan Lindbom efter att HV säkrat spel i SHL.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En glad och lättad Johan Lindbom i HV71 berättar i klippet vilken roll han väljer nästa säsong, tränare eller klubbdirektör? Foto: Jonas Tubbin/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.