Nimmra Qazi är en av alla studenter vid Högskolan i Jönköping som valt att inte åka hem till Sverige trots coronapandemin. Foto: privat

Utlandsstudenten om corona: ”Jag börjar känna mig mer och mer orolig”

Uppdaterad
Publicerad

Trots coronapandemin har flera studenter vid Högskolan i Jönköping valt att fortsätta sina studier utomlands. Nimmra Qazi läser till sjuksköterska och är sedan några månader tillbaka på Malta.

Högskolan i Jönköping har 220 studenter som antingen studerar eller praktiserar utomlands den här terminen. 85 av dem har valt att stanna kvar trots den rådande pandemin.

– Jag har velat fram och tillbaka om jag borde åka hem eller inte och nu när alltfler smittas här också lutar det åt att jag lämnar så snabbt jag kan, säger Nimmra Qazi.

Corona Jönköping

Hög feber och förkylning

Sedan den 12 mars är universitet på Malta stängt och utbildningen är förlagd på distans. Alla restauranger, butiker och skolor är stängda och det är olagligt att vistas fler än tre personer tillsammans i offentliga sammanhang, berättar Nimmra Qazi.

De senaste dagarna har hon börjat fundera mer och mer på att åka hem trots allt.

Hon drabbades själv av feber och förkylning för någon vecka sedan. Hon berättar att hon fick besök av en sköterska i bostaden som var extremt noggrann. Testet visade sig som tur var vara negativt.

I klippet ovan berättar hon hur det är att befinna sig i karantän just nu.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona Jönköping

Mer i ämnet