Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör André Petersson, lagkapten HV71, analysera läget för HV inför de sista tolv omgångarna. Foto: Mikael Fritzon/TT

Jakten på nytt kontrakt för HV inleds på tisdag

Uppdaterad
Publicerad

På tisdag startar SHL om efter en veckas uppehåll. För HV gäller det att behålla formen från senaste matchen före uppehållet då man vann över Oskarshamn med hela 10-1.

I klippet: de sista tolv matcherna avgör HV:s öde i SHL.

Trots segern mot Oskarshamn i senaste matchen så ligger HV71 fortfarande på kvalplats med två poäng upp till säker mark i tabellen.

På tisdag spelar HV mot Färjestad på bortaplan när SHL drar igång igen. HV har sedan november successivt närmat sig nytt kontrakt i tabellen – men fortfarande är det en liten bit kvar.

– För oss finns inget annat än att spela i SHL nästa år. Vi har en positiv känsla nu under uppehållet och ska ta med oss den inför sista pushen i serien, säger Johan Lindbom, huvudtränare HV71.

Måste börja ta poäng på bortaplan

Under uppehållet har HV fokuserat på bland annat försvarsspelet, för att inte bjuda motståndarna på misstag i egen zon.

Ett annat problem för HV är den skrala poängskörden på bortaplan där laget bara har tagit 7 poäng på 21 matcher vilket är klart sämst av alla lag.

– Vi vet att vi måste knipa fler poäng på bortaplan och måste försöka tänka om där så vi har en positiv känsla med oss när vi åker till bortamatch, säger André Petersson, lagkapten HV71.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.