Foto: TT/Privat och SVT

Jasminas mamma: ”Jag tror hon lever”

Uppdaterad
Publicerad

Jasminas mamma Florije Jasharaj bor kvar i Sävsjö. Tjugo år har gått sen dottern Jasmina sex år gammal försvann spårlöst. Familjen har sen dess levt i sorg och ovisshet.

Florije Jasharaj berättar att Jasminas försvinnande fortfarande präglar hennes vardag.

– Det har gått 20 år och man vet ingenting. Det är jättestort hos mig, tankarna går åt olika håll, lever hon eller är hon död. Men jag tänker att hon lever, säger Florije Jasharaj.

Mycket sorg

Tillsammans med sin man Rexhep har hon aldrig gett upp hoppet om att försvinnandet ska klaras upp. Sedan hennes man och Jasminas pappa nyligen gått bort, är hon nu ensam med saknaden och ovissheten.

– Det är mycket sorg, det finns inte ord som kan beskriva hur det har varit.

Livet ändrades

– Hur har det påverkat era liv?

– Det har påverkat jättemycket, vårt liv ändrades jättemycket – vi har förlorat vårat barn. Vi har försökt att leva vidare men det har varit jobbigt, säger Florije Jasharaj.

Blivit bortförd?

– Vad har du för tankar om vad som kan ha hänt Jasmina?

– Mina tankar och min tro är att hon finns någonstans, att någon kan ha tagit henne som sitt barn. Hon är någonstans och hon lever.

Hoppet lever

– Tror du att du kommer att få träffa henne igen? 

– Jag tror att jag ska få träffa henne igen, självklart. Någon gång kommer sanningen fram.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.