Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Jimmy Thelin berätta om att han nu lämnar Elfsborg. Foto: Bildbyrån

Jimmy Thelin klar för Aberdeen

Uppdaterad
Publicerad

Jimmy Thelin från Jönköping är klar för den skotska klubben Aberdeen. Han lämnar sin nuvarande klubb Elfsborg till sommaren.

Jimmy Thelin är uppväxt i Jönköping och fick sitt stora genombrott som tränare när han var med och förde upp Jönköpings södra till allsvenskan 2015. Två år senare lämnade han klubben och har sedan dess varit huvudtränare i Elfsborg.

– Jag är såklart stolt och tacksam över att få möjligheten att ta över en klubb som Aberdeen – och att IF Elfsborg har gjort detta möjligt. Nu brinner jag för att avsluta här på bästa möjliga vis och har fullt fokus på de matcher vi har framför oss, säger Jimmy Thelin i ett pressmeddelande.

”Har ett rykte som lagbyggare”

Han lämnar klubben den 3 juni och hans sista match som tränare blir borta mot IFK Göteborg den 1 juni.

– Vi är glada över att kunna välkomna Jimmy till Pittodrie i sommar, säger Aberdeens ordförande Dave Cormack i ett pressmeddelande.

Klubben skriver även vidare: ”Han har ett rykte i Sverige som lagbyggare; någon som metodiskt kommer att konstruera en vinnande sida över tid. Ur vår synvinkel vill vi att detta utnämning ska förankra klubben i många år framöver, och att arbeta med Jimmy och hans tränarstab för att skapa något speciellt i Aberdeen. Det kommer att ta tid, det förstår vi”.

Hiljemark tar över

Oscar Hiljemark som är uppväxt i Gislaved tar över som tränare i Elfsborg. För ett år sedan avslutade han sin spelarkarriär i danska Ålborg, där han sedan dess varit tränare.

– Det känns fantastiskt kul att få komma hem till en förening som ligger mig extremt varmt om hjärtat. Elfsborg är en anrik förening med fina traditioner när det kommer till resultat, säger Oscar Hiljemark i ett pressmeddelande.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Oscar Hiljemark tar över Elfsborg medan Jimmy Thelin lämnar för skotska ligan i sommar. Foto: SVT/Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.