Joel och Anna Mellin, tillsammans med sonen Josia. Foto: SVT

Joel och Anna Mellin födde sin son i hemmet

Uppdaterad
Publicerad

Redan tidigt under graviditeten valde paret Mellin att deras barn skulle födas i hemmet och i april i år kom deras son Josia till världen.

För paret Mellin i Gränna fanns inga tveksamheter när de väntade sitt första barn. De ville att deras barn skulle födas i hemmet istället för på sjukhus och för sju veckor sedan föddes deras son Josia i en uppblåsbar pool i badrummet.

– Vi hade läst på mycket innan om att det faktiskt var tryggt och säkert om inga riskfaktorer förelåg innan själva förlossningen, säger Joel Mellin.

När de tagit beslutet om hemförlossning tog de kontakt med en barnmorska från Göteborg, som de hade fortsatt kontakt med under graviditeten och som också sedan var med under själva förlossningen. Och just att ha en relation till barnmorskan upplevde paret som en enorm trygghet.

Hör Joel och Anna Mellin berätta mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.