Johan Löfstedt under SM-finalen i bandy mellan Villa Lidköping BK och Västerås SK i ABB arena. Foto: Jessica Gow/TT

Johan Löfstedt tillbaka i Vetlanda BK

Uppdaterad
Publicerad

Efter sex år i Villa Lidköping återvänder Johan Löfstedt till moderklubben Vetlanda BK.

Efter åren i Lidköping har familjen bestämt sig för att flytta hem till Vetlanda. Efter en tids dialog mellan VBK och Johan Löfstedt är det nu klart att han återigen kommer att spela för moderklubben under de två kommande säsongerna.

– Vetlanda är hemma och i familjen har vi kommit fram till gemensamt att det är detta vi vill göra. Samtidigt har jag inte tagit för givet att VBK vill ha mig tillbaka utan är väldigt glad över att få chansen, säger Johan Löfstedt, i ett pressmeddelande från Vetlanda BK.

Utveckla laget

Enligt VBK passar värvningen av Johan Löfstedt in i lagets strategi om att ha pelare med koppling till Vetlanda. Han ska med sin erfarenhet kunna bidra till att utveckla laget ytterligare.

VBK:s tränare Sergei In-Fa-Lin ser fram emot att återigen arbeta ihop med Johan Löfstedt.

– Väldigt roligt att Johan är tillbaka i VBK och vårt lag. Vi får en teknisk toppspelare med erfarenhet av att spela stora matcher och som kommer direkt till oss från Sveriges bästa lag, säger tränaren Sergei In-Fa-Lin, i pressmeddelandet.

Johan Löfstedt har under sina sex år i Villa spelat SM-final varje säsong och vunnit tre SM-guld. Det tredje så sent som denna säsong efter finalsegern mot Västerås. Sedan tidigare har Johan även ett SM-guld från sin sejour i Sandviken 2012 samt VM-guld 2012 och 2017.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.