Delar av damernas landslag i curling.

Nationalarena för curling i Jönköping

Uppdaterad
Publicerad

I februari blir det curling för hela slanten i Jönköping när bland annat SM går av stapeln. Arenan i Jönköping blir nu även Sveriges första nationalarena för curling.

4 till 7 februari arrangeras curling-SM i mixed dubbel landslag och det blir också en mästarmatch mellan damlandslaget och herrlandslaget.

Det hela arrangeras i vad som nyligen utsetts till Sveriges första nationalarena för curling – Jönköping curlingarena.

– Det är så otroligt glädjande att curlingeliten återigen intar Jönköping och vår alldeles nyligen utnämnda nationalarena. Vi får uppleva curling i absolut världsklass som dessutom sänds på bästa sändningstid, säger Caroline Törnblad, som är chef för Möten och Evenemang på Destination Jönköping.

Toppmodern arena

Destination Jönköping skriver i ett pressmeddelande att arenan är toppmodern och utrustad med den senaste tekniken. Hallen har stått värd för många stora evenemang som World Cup 2019.

– Att vår arena utnämns till nationalarena är ytterligare en bekräftelse på den klass arenan och Jönköping som evenemangstad håller och det ger förutsättningar för många nya nationella och internationella evenemang framöver, säger hon.

Se i klippet nedan när Sverige-mästerskapet i curling arrangerades 2020 i Jönköping. Det var tredje året i rad och 29 olika lag deltog med runt 130 deltagare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.