Jönköping växer, vilket syns bland annat vid södra Munksjön där nya bostäder byggts de senaste åren. Nu har kommunen passerat Norrköping i storlek. Foto: SVT

Jönköping nu nionde största kommun – Norrköping tappar en placering

Uppdaterad
Publicerad

Nu är Jönköping landets nionde största kommun sett till antalet invånare och Norrköping tappar därmed en placering i storleksrangordningen. Det står klar när Statistiska Centralbyrån, SCB, nu har uppdaterat sin befolkningsstatistik.

Jönköpings kommun har i den senaste statistiken 145 331 invånare och har därmed passerat Norrköping som tidigare var Sveriges nionde folkrikaste kommun. Norrköping har 145 194 invånare och puttas därmed ner. 

Vid årsskiftet låg Jönköping bara efter Norrköping med några enstaka invånare, men smålänningarna har sedan dess alltså passerat östgötarna. 

Om Jönköping ska klättra fler placeringar krävs det i dagsläget ytterligare närmare 6 000 invånare för att komma upp i nivå med åttan Helsingsborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.