Jönköping – Ny chef för länsmuseet

Uppdaterad
Publicerad

Sergei Muchin, programchef för Nöje, Fakta och Kultur på Sveriges Television i Göteborg tar den 1 augusti över ledarskapet för Jönköpings länsmuseum, där han blir museichef.

Enligt museets styrelse valdes Muchin på grund av sitt stora kontaktnät och sitt långa och framgångsrika arbete med ekonomi och personalhantering.

– Han har ett fantastiskt kontaktnät över hela landet och dessutom lång erfarenhet av ekonomi och personalfrågor, säger Raymond Pettersson (c), ordförande i museets styrelse. Sergei Muchin är en kreativ kraft med nytänkande och många idéer

– Nu har det blivit dags för nya krafter att sätta sina avtryck och för mig att gå vidare, säger Sergei Muchin. Erbjudandet om att utveckla verksamheten på länsmuseet i en av Sveriges mest expansiva regioner var helt omöjligt att motstå.

Sergei Muchin har – förutom tv-jobbet – ett förflutet som lärare och forskare i digital gestaltning på Chalmers tekniska högskola, projektledare för Chalmers Medialab och professionell musiker på internationell nivå. Han har spelat i olika bandkonstellationer, ackompanjerat en stor del av den svenska artisteliten och vunnit en Grammis för Bästa jazzproduktion.

– Jag förstår att detta var ett oemotståndligt erbjudande och önskar Sergei all lycka till med hans nya uppdrag, säger Gunwi Silander, chef för SVT i Göteborg.

Hur Sergeis funktion skall ersättas kommer att klarna i takt med att organisationen för Allmän-tv-divisionen i Göteborg blir färdig. Fram tills dess blir det en temporär lösning.

Martina Wahlström

Informationschef, SVT Väst

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.