Protester mot streetracebana

Publicerad

Ska det bli en streetracebana uppe vid Axamo utanför Jönköping eller ej? Många arga röster höjdes på onsdagskvällen när Jönköpings kommun höll ett informationsmöte för motorfolk, grannar och hästfolk.

På ena flanken satt närboende, flera av dem med egna hästar och folk från fältrittklubben som har ridstigar i området.
På den andra satt motorfolket som vill använda fordonstekniska gymnasiets övningsbana till streetrace ett par kvällar i veckan. Och mitt i alltihop stod folk från Fritid Jönköping, skolan, och miljökontoret och försökte sprida information. Men ibland svallade känslorna höga.
-Vi vill inte ha mer ljud hit, kommunen har satsat så mycket på vår ridskoleverksamhet så varför förstöra, säger Marit Hanholmen ordförande Jönköpings Fältrittklubb.
-Jag försökte mäkla fred men det lyckades inte utan det är fullt krig mellan streetrace och hästägare. Tycker det är trist att man inte kan hitta en lösning på det hela, säger Rolf Alkhagen
ordförande Jönköpings Motorallians.

En granne, som inte har några egna hästar men väl ridande döttrar, fick resten av hästfolket emot sig när hon sa att hon gott kan tänka sig en streetracebana.
-Jag är positiv till banan. Jag tycker att det är dags att de som kör bilar får ett ställe de kan vara på, säger Marie Lundqvist.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer