Landslaget i rullstolscurling under Paralympics i Peking. Foto: Anton Lernstal/Svenska Parasportförbundet

Jönköpings curlingstjärnor hyllades på Svenska Parasportgalan

Uppdaterad
Publicerad

I mars tog landslaget i rullstolscurling silver under Paralympics i Peking. I laget hittas bland andra Jönköpingsborna Viljo Petersson Dahl och Mats-Ola Engborg. Under fredagen prisades de på Svenska Parasportgalan.

Landslaget i rullstolscurling tog hem priset som årets lag under kvällens gala. I motiveringen gick att höra:

”Landslaget i rullstolscurling har gått från klarhet till klarhet de senaste åren. Från tiondeplatsen i Pyeongchang 2018 har det klättrat från B-VM till A-VM, de har vunnit VM-brons 2020 och året efter tagit silver. Lag Petersson-Dahl har visat att målmedvetenhet, envishet och lagsammanhållning kan ta ett lag upp till den absoluta världstoppen”.

Jönköpingsstjärnorna Viljo Petersson Dahl och Mats-Ola Engborg delar utmärkelsen med lagkamraterna Kristina Ulander, Sabina Johansson och Ronny Persson.

– Det känns väldigt hedersamt och roligt. Jättekul att bli uppmärksammad och att folk har sett vilken resa vi gjort som lag, säger Viljo Petersson Dahl.

Silverbragd i Peking

I mars tog sig laget till final under Paralympics i Peking men förlorade mot Kina i avgörande matchen. I april kom beskedet att laget nominerats i Svenska Parasportgalan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.