Göran Isberg är chef för barn- och utbildningsförvaltningen i Jönköpings kommun. Idag kom beskedet att gymnasieelever och vuxenelever får distansundervisning för att smittspridning av coronaviruset ska begränsas. Foto: SVT/TT

Jönköpings kommun stänger sina gymnasieskolor

Uppdaterad
Publicerad

Jönköpings kommun följer regeringens besked och stänger sina gymnasieskolor. Närmare 6 000 elever berörs och får nu undervisning på distans.

Efter att ha suttit i överläggningar under tisdagsförmiddagen kom beskedet vid lunchtid.

– Jönköpings kommun följer regeringens rekommendationerna och kommer att bedriva distans- och fjärrundervisning på sina gymnasieskolor, yrkesskolor och vuxenutbildning, det säger Göran Isberg, chef på utbildningsförvaltningen på Jönköpings kommun.

– Vi har påbörjat ett arbete där de fyra gymnasieskolorna nu ska komma igång så snart som möjligt. Sandagymnasiet börjar redan imorgon medan Erik Dahlbergsgymnasiet, Per Brahe och Bäckadal börjar på torsdag. De har en planerad studiedag på onsdagen.

Samtliga lärare kommer inledningsvis att vara på plats på respektive gymnasieskola och sköta undervisningen därifrån. 

Gymnasiesärskolan undervisar som vanligt

Ett undantag från distansundervisningen blir det för särskolans gymnasieelever. De får vara kvar i verksamheten med undervisning på grundläggande nivår. Det då smittorisken minskar då skolan i övrigt står tom.

Samtliga kommuner i Jönköpings län följer rekommendationerna och inleder distansundervisning för gymnasieskolorna och högre utbildningar.

Kommunala gymnasieskolor: 5283

Fristående gymnasieskolor ca 500

Vuxenutbildningar: 6400

Yrkeshögskolor 300

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona Jönköping

Mer i ämnet