Andreas Elfströn är avdelningschef på Jordbruksverket. I klippet visar han hur det nya huset ser ut innifrån. Foto: Fredrik Weibull/ SVT

Jordbruksverket och Skogsstyrelsen flyttar in i nya lokaler – men få kommer vara på plats

Uppdaterad
Publicerad

I slutet av nästa vecka invigs de nya lokalerna för Jordbruksverket och Skogsstyrelsen. Men på grund av pandemin kommer bara ett fåtal jobba i lokalerna.

Jordbruksverket och Skogsstyrelsen håller på att flytta till nya lokaler på Jordbron i södra delen av Jönköping. På fredag kommer en digital invigning att hållas.

– Det nya huset är energieffektivt och vi har jobbat med hållbara och klimatsmarta material. Vi kommer att använda kyla från Vättern och värme från solpaneler på taket. Vi kommer dessutom att biodlingar på taket, säger Andreas Elfström som är avdelningschef på Jordbruksverket.

9 av 10 jobbar hemifrån

Runt 1000 medarbetar totalt kommer att arbeta här men på grund av coronapandemin arbetar cirka 90 procent hemifrån och frågan är hur det kommer att se ut när pandemin är över.

– Vi har ett digitalt arbetssätt idag. Framtidens arbetssätt är flexibilitet och mobilitet. Jag tror att en del kommer att arbeta några dagar i veckan hemma och resten på kontoret. Vi medarbetare behöver träffas, det är då vi blir som mest innovativa, så jag är övertygad att det här bygget kommer att nyttjas till att vi blir mer effektiva, säger Andreas Elfström.

I Klippet kan du se det nya huset innifrån.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.