Fotografen Bingo Rimér är anlitad av Smålands turism för att få fler att upptäcka regionen. Foto: TT

Kändisfotograf ska hjälpa göra Småland attraktivt

Uppdaterad
Publicerad

Småland Resorts och Smålands Turism gör en gemensam satsning där man tar hjälp av kändisfotografen Bingo Remér för att lyfta fram Smålands bästa sidor.

Under kommande vecka ska Rimér på en genomresa uppleva och testa både smaker, aktiviteter och boenden. Detta för att flera företagare inom besöksnäringen ska uppmärksammas och att fler ska lockas att besöka bygden.

Bingo Rimérs resa ska kunna följas ibland annat social medier och lokalbefolkningen får även chans att testa upplevelser med honom. Enligt Smålands Turism har Bingo Rimér stark anknytning till Jönköpings län eftersom han har släkt i Värnamo och har spenderat mycket tid i sin barndom i regionen.

Flera lokala aktivitetsföretag är med i satsningen. Rimér ska bland annat åka Zip-line i Mullsjö, testa snöskovandring på Store Mosse och baka polkagrisar i Gränna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.