Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Samuel Nyström, räddningschef på Räddningstjänsten i Jönköpings län, berättar om ett läge som varit mycket ansträngt i Jönköpings län i samband med ovädret. Foto: SVT

Kaos efter ovädret som drog genom Jönköpings län

Uppdaterad
Publicerad

Det oväder som drog genom Jönköpings län under onsdagseftermiddagen har ställt till med en hel del oreda. Bussar och bilar har fastnat i vattensamlingar och regnvatten har trängt in i butiker och källare.

Räddningstjänsten har tagit emot ett stort antal larm om översvämningar och blixtnedslag i samband med det kraftiga ovädret. Framförallt var det området kring Gislaved och Gnosjö som drabbades samt centrala Jönköping och Bankeryd och Habo.

– Cirka 150 bostäder och lokaler har fått in vatten så det har varit riktigt bekymmersamt, säger Samuel Nyström. Ett annat stort problem har varit dagvattenbrunnar som inte klarat av att ta hand om allt vatten utan det har varit stora översvämningar på gator och vägar.

Skyfall i Jönköpings län

Personer i bilar och i fordon har fått evakuerats av räddningstjänsten, men inga personskador har rapporterats.

E4 genom centrala Jönköping var helt vattenfylld och stängdes av. Trafiken leddes om via Vättersnäs. Foto: Adam Wännman Zetterqvist

Bilisterna på E4 har haft det riktigt besvärligt och har fått sitta länge i kö. E4 fick stängas av vid 17-tiden på grund av en stor översvämning i höjd med Österängen, prognosen från Trafikverket är att den kan öppnas vid klockan 21. Vägen har letts om via andra vägar.

Räddningstjänsten har haft över 200 ärenden att hantera sedan i går eftermiddag och hade jobb långt in på natten.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Delar av E4 i Jönköping svämmade över efter kraftiga regnskurar Foto: Privat/Fredrik Bergkvist

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skyfall i Jönköpings län

Mer i ämnet