Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Alice Netinder

Katten Nefarian hittad efter sju år på rymmen i Tranås

Uppdaterad
Publicerad

Katten Nefarian försvann för sju år sedan spårlöst från sin ägare Madeleine Jansson i Tranås. Men för ett par veckor sedan såg Madeleine en annons på Tranås Katthems Facebook om en mager och sjuk katt som hon direkt konstaterade var Nefarian.

Tranås Katthem fick in ett samtal från en privatperson om en katt som blivit hittad på en camping i Tranås. Ordförande för Tranås Katthem Sarah Blom säger att katten Nefarian var så pass mager och sjuk att hon inte trodde att den skulle klara sig.

– Det är nog den magraste katt och i sämst skick som vi har fått in faktiskt.

Såg en annons på Facebook

Madeleine Jansson fick via Facebook syn på en annons om en svårt sjuk och mager katt. Direkt kände hon igen katten och tog kontakt med Tranås Katthem. Katten hade svåra ögoninfektioner, var mager och i dåligt skick men tack vare Tranås Katthem kunde Nefarian få den vård han behövde för att ett par veckor senare åter stå på benen. Madeleine kunde äntligen återförenas med Nefarian.

– Han är sig väldigt lik. Han är ju smalare och har varit sjuk, men han är fortfarande sig lik.

Vad är det som har hänt egentligen?

– Det får vi ju aldrig reda på, säger ordförande Sarah Blom.

Se mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.