Kjell Fransson, 92 år, har tillfrisknat efter att ha legat inne tre dagar på sjukhus, konstaterat smittad av covid-19. Foto: Johannes Tolf/SVT

92-årige Kjell besegrade covid-19

Uppdaterad
Publicerad

Makarna Kjell och Gun Fransson från Jönköping insjuknade båda i covid-19. Gun drabbades hårdast och låg i respirator, men nu är båda hemma igen.

I klippet hör du 92-årige Kjell beskriva känslan när han och Gun äntligen återförenades i hemmet efter att båda vårdats på sjukhus.

– Det var Gun som fick ta den hårdaste smällen och som blev mest sjuk, säger Kjell Fransson när vi möter honom i hans trädgård.

Gifta i 65 år

Gun, som är 86 år, låg i respirator i fyra dagar, men är nu tillbaka i villan tillsammans med Kjell. Hon har fortfarande symtom som hosta, medan Kjell var först att få tillbaka krafterna och bli symtomfri. De båda har varit gifta i 65 år.

– Det var väldigt jobbigt när min fru låg inne på sjukhuset, säger Kjell Fransson.

Nu ser han ljust på framtiden och hoppas att de snart ska kunna sova i samma säng igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.