Visa alla (2)
Visa alla (2)

Hoppas på en streetracebana

Uppdaterad
Publicerad

Motionen om en streetracebanna vid Axamo går vidare i den kommunala manglingen

De som drömmer om en Streetrace-bana vid Axamo utanför Jönköping har kommit ett steg närmare målet.

Rolf Alkhagen som är ordförande för Jönköpings Motorallians jublar – men än är det långtifrån klart att kommunen säger ja till en motion där Sverigedemokraterna vill att det byggs en streetracebana.

Behandlas i politiska nämnder

– Ja, ja! Nu är lyckan fullständig. Snart kan vi sätta upp skylten där det står Jönköpings Raceway, säger Rolf Alkhagen.

Kommunfullmäktige beslutade nyligen att Sverigedemokraternas motion går vidare till fritidsnämnden  och utbildningsnämnden. Och om dessa båda säger ja går frågan om banan tillbaka till poltikerna i fullmäktige.

Lång kamp för banan

 Men Rolf har kämpat i tjugo år för den här banan i en sport som avgörs på fyra korta sekunder. Och han tycker att kampen varit värd sitt pris.

– Varenda sekund, säger han. Och det är för de här fyra sekunderna som det tar att genomföra ett lopp som vi har kämpat. Den eventuella streetracebanan skulle ligga här där kommunen redan har en 350 lång bana för motorcykelövning.

– Allmänheten har glädje av att det blir en sådan här bana för nu kan vi få bort ungdomarna från stans gator och de kan tävla på en plats som är anpassad för deras sport, säger Rolf Alkhagen

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer