Att sanera klottret i Mullsjö beräknas kosta cirka 60 000 kronor. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Arkivbild TT

Klotter och skadegörelse – nu kraftsamlar kommunen

Uppdaterad
Publicerad

Efter den gångna helgen har omfattande klotter hittats på 17 platser i Mullsjö samhälle. Nu tar kommunen krafttag för att stoppa skadegörelsen.

Att sanera klottret som gjorts med sprayfärg, väntas kosta cirka 60 000 kronor. Händelsen är polisanmäld och kommunen kommer att kräva skadestånd.

Nu ska skola och socialtjänst tillsammans med andra samhällsaktörer samverka för att förhindra att skadegörelsen upprepas, det berättar säkerhetssamordnaren i ett pressmeddelande. Bland annat ska elever på Trollehöjdskolan informeras om konsekvenser av skadegörelse och att den som klottrar kan bli ersättningsskyldig för sanering och andra omkostnader.

– Vi kommer också begära mer närvaro av polis. Det är viktigt att arbeta på bred front så nu kraftsamlar vi mot att händelser som den i helgen avslutar, säger säkerhetsamordnare Nicklas Rang

Även fältassistenter, nattvandrare och personal på fritidsgården ska ha extra uppsikt och samtala med ungdomar. Allmänheten uppmanas att rapportera pågående brott till polisen.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.