På bilderna syns skadegörelse på kolonistugeområdet Smultronstället. Flera anmälningar om inbrott har redan inkommit till polisen. Foto: Tottas Evaggelos

Koloniområde i Gislaved drabbat av stor stöldvåg – 48 stugor utsatta

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har tagit emot flera anmälningar om inbrott och skadegörelse kolonistugeområdet Smultronstället i Gislaveds kommun. Brotten ska ha ägt rum någon gång under söndagskvällen eller natten mot måndag.

Polisen har fått in anmälningar om att någon eller några har tagit sig in på området genom stängslet och sedan brutit sig in i stugorna. Polisens presstalesperson Monica Bergström säger till SVT Nyheter att det rör sig om minst ett 30-tal kolonistugor som utsatts. Men enligt Smultronställets ordförande Tottas Evaggelos handlar det om 48 stugor som utsatts.

– Det här är bedrövligt, det är mycket skadegörelse och de har tagit massa grejer som trimmare och bensin, säger Tottas Evaggelos.

Har ni varit med om något sådant här tidigare?

– Inte något så här stort, men vi har haft inbrott tidigare, men den här gången är det mycket som är sönderslaget och saker som är stulna, säger han.

Polisen angelägen om tips

Enligt anmälningarna har saker stulits ur stugorna, men det är oklart om exakt vad för saker det handlar om. Polisen fanns på plats vid kolonistugeområdet för att göra en brottsplatsundersökning.

Polisen är angelägen om att få in tips från människor som kan ha sett något märkligt vid kolonistugeområdet. Polisen vill också att alla som utsatts för inbrott i stugorna så snart som möjligt anmäler detta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.