Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet hör du vad egenföretagaren Peter Hallström tycker om co-working-fredagarna på Visingsö. Foto: Ebba Eriksson/SVT

Jönköpings kommun skapar träffpunkt för företagare på Visingsö

Uppdaterad
Publicerad

Under det kommande året, på fredagar, kommer företagare och distansjobbare på Visingsö att kunna träffas i en lokal för att jobba, fika och luncha tillsammans.

– Det är jätteviktigt, jag tror att vi kan få input och idéer från varandra, säger Sara Lantz, ordförande för Visingsö näringslivsförening.

Det är Jönköpings kommun som under 2024 har hyrt konferenslokaler på Wisingsö hotell och konferens till något de valt att kalla coworking-fredag. Kommunen har avsatt 70 000 kronor för projektet och förhoppningen är att det ska kunna skapa nya kontakter och kanske även nya affärer på ön. Det kommer även vara en del föreläsare och representanter från kommunen som gör gästspel under fredagarna.

Många företag på ön

Trots att det bara bor runt 700 personer på ön och ungefär 200 av dem är pensionärer är näringslivet livskraftigt.

– Jag vet inte exakt hur många företag det finns, men vi är runt 60 medlemmar i näringslivsföreningen, säger Sara Lantz.

Det är inte enbart företag som satsar på turism utan det finns även lantbrukare och industriföretag på ön.

I klippet hör du mer om utmaningarna med att driva företag på Visingsö.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.