Ann-Marie Nilsson (C) och Mattias Tedenby från HV71 tog emot pokalen. Foto: SVT

Kommunstyrelsens ordförande om utmärkelsen Sveriges bästa idrottsstad

Publicerad

Beskedet om att Jönköping är utsedd till Sveriges bästa idrottsstad 2017 mottogs med glädje av kommunstyrelsens ordförande Ann-Marie Nilsson (C), som tillsammans med HV71:s Mattias Tedenby fanns på plats i Borås för att ta emot priset.

Ann-Marie Nilsson tycker att det är en välförtjänt utmärkelse.

– Det är ju fantastiskt hedrande och jätteroligt naturligtvis. Det är ju ett kvitto på att vi har ett fantastiskt föreningsliv i Jönköping.

LÄS MER: Därför blev Jönköping Sveriges bästa idrottsstad

Hon vill framhålla att det inte är kommunens förtjänst i första hand utan de ideella krafterna som finns runt om i idrottsföreningarna.

– Det är ju där som engagerade tränare, ledare och eldsjälar bygger den här bredden som stimulerar unga människor att idrotta och växa som människor.

Hon fortsätter:

– Det visar sig redan i många idrottsliga prestationer och särskilt roligt är det att vi ser framgångar för både kvinnor och män. Jag vill rikta en stor eloge och ett stort tack till idrottsrörelsen i Jönköping.

Flest poäng någonsin

Jönköping fick totalt 426 poäng, vilket är mer än någon annan stad tidigare fått. Förra året hamnade Jönköping på en 17:e plats.

I årets omröstning har totalt 37 kommuner klarat kriteriet för att vara med. Grundkravet är att man ska ha minst fyra lag/föreningar på elitnivå (olika gränsdragning beroende på sporternas storlek) inom totalt 24 olika sporter.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer