Om någon av skolbarnen som åkt med chauffören skulle bli sjuka får de individuella förhållningsregler via infektionskliniken på länssjukhuset Ryhov Foto: TT

Konstaterat fall av coronavirus i Gislaveds kommun

Uppdaterad
Publicerad

En skolbusschaufför i Gislaveds kommun är sjuk i coronavirus, skriver kommunen på sin hemsida. Personen sitter i karantän och smittspårning pågår.

Fallet konstaterades under fredagskvällen, skriver Gislaveds kommun på sin hemsida.

Kört fem elever

Under onsdagen körde chauffören fem elever. Eftersom detta var under tiden som chauffören kan ha varit smittbärare har smittskyddsläkare varit i kontakt med de berörda familjerna. Ingen av barnen har dock visat några sjukdomssymptom.

Coronapandemin

– De här barnen var i skolan i torsdags och fredags, men ingen av dem har blivit sjuka. Vi känner oss därför lugna och trygga med att vi lyckats stoppa smittspridningen, säger Agneta Åhsberg, administrativ chef på barn- och utbildningförvaltningen i Gislaveds kommun.

Barnen kommer, som en säkerhetsåtgärd, vara i karantän och vara hemma från skolan fram till den 18 mars.

Åtgärder på bussbolaget

Även bussbolaget där chauffören jobbat har vidtagit åtgräder. Minibussen, som chauffören använt, har rengjorts för att förhindra smittspridning. Chaufförer som varit i kontakt med den smittade är tagna ur tjänst tills vidare.

Agneta Åhsberg säger att kommunen valt att gå ut med informationen för att undvika ryktesspridning.

– Vi vill vara transparenta, säger hon.

Finns det någon anledning för andra att vara orolig?

– Nej, eftersom barnen inte har visat några symtom, är det inte sannolikt att de har tagit med sig någon smitta in på skolan, säger Agneta Åhsberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet