Efter en bukoperation kommer Filip Sandberg troligen att missa resten av SHL-säsongen. Foto: TT

Kort comeback – HV-stjärnan missar resten av säsongen

Uppdaterad
Publicerad

För ett par veckor sedan återvände Filip Sandberg till HV71 efter en säsong i San José Sharks, Men nu står det klart att Sandberg med största sannolikhet missar resten av säsongen.

Det blev en mycket kort comeback för Filip Sandberg i HV-tröjan. Sandberg fick under matchen mot Rögle i torsdags svåra buksmärtor och har nu genomgått en operation i Linköping. Enligt HV71:s läkare Jonas Kalman så kan resten av säsongen nu vara spolierad för Sandberg.

– Filip drabbades av buksmärtor efter matchen mot Rögle. Akuta undersökningar visade en förträngning på blodkärlet till ena njuren. Han har under helgen genomgått operation i Linköping, för att återställa blodflödet till njuren, säger Kalman. Jag har pratat med kirurgen som utförde operationen, och man är försiktigt positiv. Vi hoppas nu på en god återhämtning och att det inte tillstöter några komplikationer.

– Vad detta innebär för framtida hockeyspel är svårt att säga, men bedömningen just nu är att säsongen 18/19 är över för Filip.

Det blev därmed bara drygt två matcher för Sandberg som skrivit kontrakt med HV71 till och med 2021

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.