Läskstoppet för de äldre på särskilda boenden i Gislaveds kommun har skapat en kritikstorm mot kommunenen och flera medarbetare. Foto: Kristian Åkergren/SVT

Kostchefen i Gislaved pausar arbete efter läskstopp

Uppdaterad
Publicerad

Kostchefen i Gislaveds kommun pausar sitt arbete efter det uppmärksammade beslutet att stoppa serveringen av läsk till äldre på kommunens särskilda boenden, rapporterar Dagens Samhälle.

Anledningen är den mängd hot och hat som kostchefen fått ta emot de senaste dagarna, såväl per mejl som i sociala medier, enligt Carina Johansson (C), kommunstyrelsens ordförande.

– Här är en tjänsteperson extremt utsatt och det gör mig fruktansvärt upprörd. Det här är frågor vi som arbetsgivare har ett tungt ansvar att hantera och vi som politiker måste nu markera att det är totalt oacceptabelt att ge sig på tjänstepersoner som gör sitt jobb, säger Carina Johansson till Dagens Samhälle.

Bättre beredskap

Hon konstaterar att kommunen fortsättningsvis behöver ha bättre beredskap kring hur de kommunicerar i ämnen som kan upplevas som känsliga.

– En del förändringar i kommunala verksamheter kan leda till stora reaktioner. Vi har varit med om liknande ärenden tidigare och det är väldigt tydligt att debatten kring politiker och tjänstepersoner hårdnat.

Kostchefens beslut att pausa sitt arbete har tagits i samråd med socialchefen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.