Rektorn: ”Det blev en ovanlig skolstart imorse”

Uppdaterad
Publicerad

Kraftig blåst drog in över länet under natten till måndag och orsakade problem på många håll. På Ängs skola i Nässjö började skoldagen med kalla klassrum och tända ljus.

Under natten till måndag hanterade räddningstjänsten i Jönköping län ett 50-tal ärenden kopplat till de kraftiga vindarna.

– Mellan klockan halv tre och fyra inatt blåste det som allra mest och vi mottog många samtal om hinder på vägar men även olyckor. Många träd är instabila av blåsten och kan falla även nu framåt, så det gäller att vara försiktig, säger Jonas Petri, Räddningschef beredskap Jönköpings län till SVT.

I klippet hör du Rune Berggren i Äng berätta om en kall och mörk morgon utan el. Foto: Emma Johansson/SVT

Olyckor och strömavbrott

Flera olyckor inträffade i länet med anledning av hinder på vägar, men ingen ska ha blivit allvarligt skadad. Det var främst träd som föll över vägar av den hårda vinden, men även byggnads- och husdelar som har blåst omkring.

Det är inte bara på vägarna det har varit bekymmer till följd av blåsten. Över 3200 personer var drabbade av strömavbrott på måndagsmorgonen. Värst drabbat var Nässjö kommun, där över 1600 stod utan el. Däribland Ängs förskola i Nässjö kommun, där barnen skickades hem. Mer om det ser du i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.