Birgitta Johansson, diakon i Missionskyrkan är en av dem som hjälper till för att stötta vetlandaborna efter våldsdådet. Foto: SVT

Krisarbetet efter våldsdådet fortsätter i Vetlanda

Publicerad

Onsdagens händelser där sju personer attackerades i Vetlanda har skakat om staden. Krisgruppen kommer vara aktiv och erbjuda stöd under fredagen och över helgen.

Kommunens krisgrupp, POSOM-gruppen kommer fortsatt att vara på plats i Missionskyrkan under fredagen och även hela helgen. Det kommer finnas personer på plats mellan 10 och 16 varje dag för att ge stöd och finnas där för den som behöver prata med någon.

– Detta berör väldigt många människor och inte minst ungdomar, säger Birgitta Johansson, diakon Missionskyrkan Vetlanda.

Kommunen har också förstärkt sitt arbete på flera av centralortens skolor. Där finns under fredagen en utökad närvaro av vuxna som eleverna kan prata med.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsdådet i Vetlanda

Mer i ämnet