Kund avvärjde rån i Bankeryd

Uppdaterad
Publicerad

Ett apotek i Bankeryd utsattes på måndagsmorgonen för ett rånförsök av en maskerad man. En kund ingrep och avvärjde rånet och gärningspersonen flydde från platsen.

Det var vid niotiden som en maskerad man kom in på apoteket i Bankeryd, norr om Jönköping. Han hade ett vapenliknande föremål och förklarade att det handlade om ett rån.

En kund i butiken blev upprörd och ingrep mot rånaren. Efter en kortare brottningsmatch avvek rånaren från platsen.

– Vi uppskattar ju att man ingriper, men det är inget man ska göra om man inte känner att man har kompetens för det, säger Johnny Gustafsson, presstalesperson vid polisen.

Vapenliknande föremål

Flera polispatruller deltog i sökandet efter den misstänkte rånaren, men vid 11-tiden hade polisen ännu inte gripit någon misstänkt.

Enligt vittnes uppgifter som polisen fått in ska gärningsmannen vara cirka 170 centimeter lång, 40-50 år och ska ha burit en mörkare jacka alternativt regnjacka.

Ni säger vapenliknande  föremål – vad kan du säga om vapnet?

– Det handlar inte om ett stickvapen, så mycket kan jag säga, förklarar Johnny Gustafsson.

Ingen person ska ha skadats fysiskt vid händelsen och det är också oklart om gärningspersonen fick med sig något från butiken.

Polisen rubricerar händelsen som försök till grovt rån.

Apoteket håller stängt resten av dagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.