Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Philip Aronsson berätta vad drottning Silvia hade att säga om det lilla missödet i klippet ovan. Foto: Jasmin Akbarzadeh/SVT

Kungaparet satt i Philips bil – som inte startade: ”Man skämdes lite”

Uppdaterad
Publicerad

Jönköpingsbon Philip Aronsson stod redo och inväntade kungaparet som skulle färdas i hans Cadillac – men precis när kungaparet skulle köras i väg hände det som inte fick hända: Batteritorsk.

– Jag tror att jag löste det ganska snyggt ändå, säger han.

Philips Cadillac Fleetwood 75 från 1966 skulle köra kungaparet som under gårdagen var på besök i Jönköping. Philip vet inte varför kungaparet ville åka med just Philips bil, men berättar att kungens mor, prinsessan Sibylla, hade ägt en likadan bil.

– Jag tror att det blev passande helt enkelt, säger han.

Bilen startade inte

Allting såg ut att gå enligt plan efter att Philips bil hade körts fram till Kulturhuset Spira för att hämta kungen och drottningen. Kungaparet eskorterades in i bilen, satte sig i baksätet och var redo för kortegen genom staden – men bilen startade inte. Bilbatteriet hade gett upp.

Samtidigt som Philip försökte få fram startkablar till batteriet satt kungaparet i baksätet och tittade på när Philip jobbade med att få igång bilen.

Hör Philip berätta vad drottning Silvia hade att säga om det lilla missödet i klippet ovan.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kungens bil startade inte – då fick startkablarna kopplas från polisbilen. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.