Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen spärrade av ett område vid den misstänkta brottsplatsen i Jönköping där kvinnan hittades död. Foto: Mattias Landström/SVT

Man anhållen efter att kvinna hittats död i Jönköping – ambulanspersonal larmade polis

Uppdaterad
Publicerad

På söndagseftermiddagen larmades polis till en bostad i Jönköping efter att ambulanspersonal sett skador på en död kvinna, som inte såg naturliga ut.

En närstående man till kvinnan är anhållen, misstänkt för mord.

Polisen larmades till platsen efter samtal från SOS om att ambulanspersonal åkt ut på ett larm om hjärtstopp och i samband med detta hittat en avliden kvinna i en bostad.

Första polispatrull på plats bedömde att kvinnan, som är i 75-årsåldern, blivit utsatt för brott och händelsen utreds som mord.

– Utifrån skadorna som kvinnan har så gör de den bedömningen, säger vakthavande befäl Jonas Schånberg.

Sökt vittnen

En närstående man i 80-årsåldern är anhållen misstänkt för brottet. Han har under natten till måndagen anhållits.

Bostaden har spärrats av och polisen utförde under söndagskvällen och natten en teknisk undersökning. Polisen har även knackat dörr i området för att söka vittnesuppgifter.

Vice chefsåklagare Klas Lorefors, bekräftar att mannen är fortsatt frihetsberövad under måndagen men är i övrigt förtegen om utredningen.

– Jag har ingen information att ge. Vi fortsätter söka vittnen, säger han till SVT Nyheter Jönköping.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.