En man greps senare av polisen. Foto: Johan Nilsson, TT

Kvinna misstänks ha blivit kidnappad och våldtagen

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 25-årsåldern misstänks under söndagskvällen ha blivit bortförd mot sin vilja i en bil av en man som hon tidigare haft en relation med. Därefter misstänks hon ha blivit våldtagen och misshandlad samtidigt som deras gemensamma ettåriga barn var med i bilen.

Några timmar efter att kvinnan misstänks ha blivit kidnappad blev hon avsläppt hos en anhörig. Under tiden hon var bortförd, av den man som nu är anhållen, ska hon våldtagits och misshandlat.

– Mannen är anhållen av åklagare sedan klockan 04.20, misstänkt för människorov,  säger Monica Bergström, presstalesperson på polismyndigheten till SVT Nyheter Jönköping. mannen anhölls även för våldtäkt och misshandel.

Greps efter förhandling

Innan mannen greps ska han ha checkat in på ett hotell i Jönköping, han hade med sig deras gemensamma barn som är i ett-årsåldern. Polisen fick information om att mannen hade ett barn på hotellet, därefter skedde förhandlingar i någon timme innan polisen kunde gripa mannen som gav sig, det rapporterar flera lokala medier

Mannen är nu anhållen och misstänkt för människorov.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.