Man gripen vid nazistmanifestation i Vetlanda – kvinna knuffades till marken

Uppdaterad
Publicerad

En man har gripits misstänkt för misshandel av en kvinna i samband med en allmän sammankomst på torget i Vetlanda under lördagen. Polisen upplöste sammankomsten.

Vid 11.16 på lördagsförmiddagen fick polisen samtal om att sju personer samlats för att uttrycka opinionsyttringar vid torget i Vetlanda. I syfte att upprätthålla ordningen skickades poliser till platsen.

Enligt Vetlanda-Posten rörde det sig om en NMR-manifestation.

Våldsdådet i Vetlanda

– De uttryckte sig åt det hållet ja, sen vilken organisation de vill tillhöra vet jag inte, säger Martin Detterström, vakthavande befäl vid polisen

I samband med manifestationen ska en kvinna i 70-årsåldern, som befann sig på Torget ha knuffats till marken. Den misstänkta gärningspersonen anträffades senare i en bil och han greps misstänkt för misshandel.

– Kvinnan går fram till den här gruppen och hon knuffas till marken och slår i huvudet, säger Martin Detterström.

Kunde själv ta sig till sjukhus

Den misstänkta är en man i 30-årsåldern, hemmahörande i länet. Han fördes till polisstationen för förhör. Den skadade kvinnan kunde själv uppsöka sjukvård för att se över sina skador. En utredning om misshandel är påbörjad.

Även en anmälan om brott mot ordningslagen är upprättad då det inte går att utesluta att samlingen med människor ska betraktas som en allmän sammankomst som saknar tillstånd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsdådet i Vetlanda

Mer i ämnet