Pär-Magnus Möller arbetar som kyrkoherde i Värnamo pastorat. Foto: Privat

Kyrkan har fått ett arv på tio miljoner kronor

Uppdaterad
Publicerad

Svenska kyrkan i Värnamo har fått ta emot ett arv på närmare tio miljoner kronor. Gåvan gör det nu möjligt för församlingen att tillsätta en ny tjänst som kommer att vara inriktad på besöksverksamhet.

– Det kommer som en fantastisk gåva, säger Pär-Magnus Möller, kyrkoherde i Värnamo pastorat.

Det är en kvinna från Hjälshammar som avled förra året, som testamenterat hela sin kvarlåtenskap till Värnamo församling. Enligt Pär-Magnus Möller, som arbetar som kyrkoherde i pastoratet var hon inte aktiv i församlingen.

– Vad jag vet, har jag inte träffat henne personligen. Hon levde ett stillsamt liv med inte så många kontakter runt omkring sig.

Vad som gjort att kvinnan valt att skänka hela sitt arv till församlingen är oklart. Men enligt testamentet är ändamålet tydligt.

– Det stod att pengarna ska gå till de som är ensamma eller i behov av besök, säger Pär-Magnus.

Ny tjänst

Tack vare gåvan kommer församlingen nu att tillsätta en heltidstjänst som kommer att vara inriktad på besöksverksamhet.

– Vi är jätteglada för detta. Vi kan utföra ett arbete som vi inte haft möjlighet till annars och det kommer att komma hela stan till dels, avslutar Pär-Magnus Möller.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.