Fyrnationsturneringen i Nässjö ställs in. Foto: Adam Ihse/TT

Landslagsturnering i Nässjö ställs in

Uppdaterad
Publicerad

Herrarnas fyrnationsturnering i bandy som skulle spelats i Nässjö i slutet av januari ställs in, meddelar Svenska bandyförbundet. Turneringen skulle spelats mellan Sverige, Finland, Norge och Ryssland och varit ett genrep inför kommande VM, men pandemiläget gör att den inte blir av.

– Det är med tungt hjärta som Svenska Bandyförbundet har fattat beslut om att inte genomföra 4-nationsturneringen. Utifrån de restriktioner som gäller nu och den snabba smittspridning som pågår, så har vi inget annat val, säger Svenska Bandyförbundets generalsekreterare Pär Gustafsson i ett pressmeddelande.

Bandyn har varit hårt ansatt av coronapandemin. De senaste två årens VM har skjutits upp och ska spelas i Ryssland under 2022 – det första i Syktyvkar i månadsskiftet mars/april, det andra i Irkutsk i oktober.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona Jönköping

Mer i ämnet