Jönköpings läns museum öppnar igen 6 april efter att ha hållit stängt sedan november. Foto: Jönköpings läns museum

Länsmuseet välkomnar begränsat antal besökare igen

Uppdaterad
Publicerad

Nu är Jönköpings läns museum redo att öppna igen med start 6 april, men endast för ett begränsat antal besökare. Och samma trängselregler som för gym och butiker gäller.

Regeringen gjorde en ändring i den så kallade begränsningsförordningen vilket har gjort det möjligt för museer och konsthallar att öppna från den 11 mars. Däremot upplevde många av Sveriges museer att det rådde otydligheter kring hur detta skulle gå till och många valde att invänta föreskrifter från Folkhälsomyndigheten som träder i kraft 25 mars.

Maxantalet 30 personer

Nu väljer Jönköpings läns museum att öppna 6 april.

– Det är ett maxantal på 30 personer i museet som gäller, vi kommer även separera museet från butiken, och i butiken får maximalt 4 personer vistas, säger Johan Gärskog, museichef.

Smittoläget är allvarligt i länet, hur ser du på att öppna museet med det i åtanke?

– Vi följer Folkhälsomyndighetens föreskrifter som träder i kraft 25 mars och då ska det vara riskfritt att besöka oss och vi är måna om att göra detta noggrant. Vi har idag också gjort en riskbedömning som ligger i linje med dessa föreskrifter, säger Johan Gärskog.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer