Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Lärarna på Eksjö gymnasium skickade en videohälsning till eleverna som är hemma. Foto: David Törnberg Kareliusson

Lärarna skickade en videohälsning till sina elever

Uppdaterad
Publicerad

Under veckan kom beskedet att gymnasieskolorna skulle undervisa eleverna på distans för att minska spridningen av det nya coronaviruset. Lärarna på Eksjö gymnasium har nu skickat en videohälsning till eleverna som studerar hemma. – Vi saknar eleverna, det är så tomt i klassrummen nu, säger David Törnberg Kareliusson som är musiklärare och IT-pedagog på Eksjö gymnasium.

Sedan beskedet kom att gymnasieskolorna ska undervisa på distans har skolorna sett annorlunda ut. De enda som är kvar är lärarna som står framför en dator i klassrummen och undervisar. På Eksjö gymnasium ville lärarna därför passa på och skicka en hälsning till alla elever på skolan via sociala medier.

– Vi kände att vi behöver ställa om och tänka nytt, det gick ju så fort. Ena dagen var de här och nästa så var de hemma, därför skickade vi hälsningen, säger David Törnberg Kareliusson.

Vad har ni fått för respons?

– Det är många som har kommenterat och delat vidare. Det är jätteroligt, man blir lite stolt, säger han.

Hur tycker du att det gått med distansundervisning?

– Jag skulle säga att det fungerar bra, det är ju fantastiskt att det finns så bra digitala lösningar som möjliggör detta, säger han.

Kan bli svårt i längden

Hur det kommer att fungera med distansutbildning om några veckor har han svårt att säga, undervisning på distans i flera veckor kommer bli mycket svårare.

– Undervisning handlar till stor del om att människor ska mötas, så det kan bli svårt om det fortsätter en lång tid framöver. Men vi får göra det bästa och ta en dag i taget, säger David Törnberg Kareliusson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona Jönköping

Mer i ämnet