Charlotte Olsson, grundskolechef i Jönköpings kommun, berättar att kommunen har polisanmält en lärarvikarie som har skickat meddelande med sexuellt innehåll till elever. Foto: SVT

Lärarvikarie skickade olämpliga filmer till elever – polisanmäls av kommunen

Uppdaterad
Publicerad

En tidigare anställd lärarvikarie i Jönköping ska ha skickat filmer med sexuellt innehåll till elever. Nu polisanmäls händelserna av kommunen.

– Vi tar det här på största allvar, säger Charlotte Olsson, utbildningschef grundskola i ett pressmeddelande.

Att en tidigare anställd vikarie skickat olämpliga filmer till elever har varit känt på flera grundskolor i kommunen. När skolorna fick information om att elever fått filmer skickade till sig stängdes vikarien av och stoppades från att fortsätta få uppdrag via vikariepoolen.

Vid nyanställningar så har utbildningsförvaltningen ett ansvar att göra ett utdrag från belastningsregistret, vilket även gjorts i detta här fallet. Vikarien anställdes för några år sedan och var vid tillfället ostraffad.

Intern utredning

Jönköpings kommun kommer att starta en intern utredning för att ta reda på om fler elever kan ha blivit utsatta. Kommunen känner till vilka skolor vikarien arbetat på i närtid.

– Vi uppmanar vårdnadshavare att prata med sina barn och om något olämpligt framkommer så ska man kontakta polisen, säger Charlotte Olsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.