Foto: Tobias Marbenius

Larm om brand i Gripenberg

Uppdaterad
Publicerad

På torsdagseftermiddagen kom ett larm om brand i Gripenbergs Bollklubb. Enligt de först uppgifterna slog det lågor ifrån taket.

När räddningstjänsten kom till platsen visade det sig att det var en fullt utvecklad vindsbrand i föreningslokalen på Stationsvägen i Gripenberg. Enligt räddningstjänsten är lokalen rökfylld och de söker nu igenom byggnaden med rökdykare för att lokalisera branden. Styrkor från Tranås, Aneby och Ydre är på plats för att släcka branden.

– När vi kom till platsen så slog lågorna ut genom taken. Det var så varmt att vi inte kunde gå in i lokalen utan bara jobba med att släcka den utifrån, säger Bertil Fång på räddningstjänsten i Tranås.

Under kontroll

Enligt räddningstjänsten var branden under kontroll vid sjutiden på kvällen. Men de kommer att få jobba hela kvällen för att släcka en del småbränder som blossar upp pågrund av hettan.

Totalförstörd klubblokal

Enligt räddningstjänsten är klubblokalen totalförstörd.

– Väggar och tak står kvar men det finns risk för att de kommer att rasa därför kan inte vi inte gå in i lokalen, säger Bertil Fång.

Enligt polisen går det inte med säkerhet att säga att lokalen var tom på människor när branden startade. Polisen skriver även att byggnaden börjar rasa på grund av branden enligt räddningstjänsten.

Inlett förundersökning om mordbrand

Eftersom branden är oklar har polisen inleddes en förundersökning om mordbrand alternativt allmänfarlig vårdslöshet, men senare på kvällen avskrevs misstankarna om mordbrand.

När släckningsarbetet är slutfört och räddningstjänsten är klar kommer brandplatsen att spärras av i väntan på att det går att göra en kriminalteknisk undersökning, skriver polisen på sin sajt.

Ingen person har förts till sjukhus i samband med branden, enligt SOS Alarm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.