• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Lawrence Pilut blickar nu västerut. Buffalo Sabres uppges vara den nya klubbadressen. Foto: TT

Lawrence Pilut lämnar HV71

Uppdaterad
Publicerad

En av HV71:s främsta spelare lämnar för spel i NHL. Lawrence Pilut har skrivit på ett tvåårskontrakt med Buffalo Sabres. Och nu är det klart var David Ullström ska spela nästa säsong.

Det har ryktats om det ett tag, men nu är det alltså klart. NHL-jumbon Sabres bekräftade uppgifterna på sociala medier sent under tisdagskvällen.

Vann backarnas poängliga

22-åringen har en fantastisk säsong bakom sig. Han vann backarnas poängliga på imponerande 38 poäng. Han fick ta emot utmärkelsen Salming Trophy som den främsta svenska backen och priset som säsongens back i SHL.

Pilut togs ut i den svenska VM-truppen, men fick lämna Köpenhamn, då flera NHL-stjärnor anslöt till laget.

Ullströms nya klubb

Under tisdagen stod det även klart att Ullströms nya klubb blir Arizona Coyotes. Parterna har kommit överens om ett ettårigt tvåvägskontrakt

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.