Enligt tingsrätten ska Leif GW Persson stört Tove-rättegången. Foto: Linda Mathillas SVT/ TT

Leif GW Persson uppges ha stört Tove-rättegången

Uppdaterad
Publicerad

Eksjö tingsrätt menar att kriminologen Leif GW Persson störde Tove-rättegången. Enligt domstolen ska han ha fällt flera kommentarer under rättegången, något Persson nekar till.

Dagens Nyheter var först med rapportera att Leif GW Persson anses har stört tingsrättsförhandlingen. I ett stycke från protokollet, som SVT tagit del av, går det att läsa att en närstående till en av de nu morddömda kvinnorna sagt att GW suttit och fällt flera kommentarer under huvudförhandlingen. Även en ordningsvakt ska ha hört att han suttit och muttrat för sig själv. 

”Ingen har hört”  

Under en paus får Leif GW Persson en tillsägelse av tingsrättens ordförande och han ber även honom att sitta tyst under huvudförhandlingen. Leif GW Persson svarade då kort: ”Men det är ju ingen som har hört”. En polisman som satt bredvid Leif GW Persson under rättegången säger att han inte hört honom säga något.

Leif G W Person säger till DN.se till att han inte stört under huvudförhandlingen, han menar att han endast fällt kommentarer i pauserna. Han ska även ha kontaktat en jurist för en eventuell JO-anmälan.

SVT söker Leif GW Persson

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Starta klippet för att få en sammanfattning av Tove-fallet på 60 sekunder. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.